wulken_kreukels_garnalen_pastekop-LR (7)_1024x683

Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, snij samen ...

Aardappel-courgettetaartjes met pladijs_LR

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een ovenplaat met...

aardappelgratin_met_tongrolletjes

Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes. Schik ze ...

79-aardappelpuree_met_schelvis

Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukken. Ko...

VLAM - hondshaai - Ilse D'hooge

hondshaai marinade Spoel de hondshaaifilet onder stro...

aziatische waterzooi van noorzeetong_LR (3)

tongrolletjes Leg de tongfilets met de grijze kant (de ka...

Blanquette met hondshaai-vert

Maak eerst de court-bouillon. Doe de schoongemaakte en gr...

blini's_vert

Splits de eieren. Meng de bloem met de gist. Warm de melk...

Boterham met haring en Brusselse kaas

Meng met een vork de Brusselse kaas en plattekaas in een ...

langoustine_eierdooier-vert

Pel de langoustines en laat de koppen 1 nacht drogen. Hie...

Bouillon van rode poon met ratatouille van venkel

Fileer de ponen (je kunt dit ook laten doen door je vissp...

zwemkrab

Was de zwemkrabben. Verhit een flinke scheut olijfolie in...

Brandade_van_pollak_kwartelei_knolselder_broodcrunch_champignons- (4)

Brandade: schil de knolselder, snij de helft ervan in stu...

bruschetta_met_vis-radijsjessalade-LR

Spoel de radijsjes, rasp ze grof of snijd ze in fijne ree...

Cannelloni van rog en spinazie_LR (11)_1574x1050

Tijm-olie: Snipper de look fijn en hak ¾de van de gewass...

Carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje_vert

Sint-jakobsnoot Snijd drie sint-jakobsnoten in fijne ...

Carpaccio van langoustines

Pel de langoustines en gooi de schalen weg (of bewaar ze ...

Carpaccio van pladijs

Fileer en ontvel de pladijs. Je kan ook aan je vishandela...

12. vlam december_vert

Snij met een heel scherp mes de sint-jakobsvruchten in du...

ceviche van griet-LR (6)_1024x683

Snij de grietfilets met een fileermes in dunne plakken to...

horsmakreel

Verwijder eventueel het vel van de makreel of laat dit do...

ceviche_van_noordzeetong_869x1200

Snijd de zeetong in schuine fijne plakjes. Verdeel over 4 bo...

Chips van schelvis met yoghurt-dip-LR (6)_1024x683

Snij de schelvisfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloe...

clafoutis-van-selder-met-appels-en-schelvis

Verwarm 300 ml melk en 300 ml water in een pan. Pocheer er ...

consomme met venkel en rode poon

Zorg ervoor dat de bouillon goed ontvet is. Kruid goed me...

gebakken zee- en kalfstong-vert

  Zeetong: maak de zeetong schoon. Verwijder de oge...

erwtensoep_met_een_remoulade_van_tongschar_en_garnaal_vert

Snij de ui, aardappel en de prei in stukjes. Fruit a...

Fish en chips-LR (7)_1600x1067

Tartaarsaus: Kluts 2 eidooiers samen met azijn, w...

Fish pie met rog_vert

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de rog in niet te kl...

VLAM - hondshaai - Ilse D'hooge

hondshaai gepaneerd Spoel de hondshaaifilet onder koud wate...

fishsticks van pladijsfilets-vert

Dep de vis droog, kruid de filets met peper en zout. Doe ...

Fricassee_rode_poon_escargots_vleessausje-LR (8)

Snijd de knolselder en de groene kool in fijne schijfjes ...

Garnaalkroketten a-la-Kruidenmolen_LR (3)_1024x683

Pel de garnalen en hou de koppen bij. Week de gelatinebla...

Garnaalsoepmet cresson

Stoof de fijngesneden uien, wortel, gember en look samen ...

Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree

Maak eerst de aardappelpuree: schil de aardappelen en sni...

Garnalenbisque met bieslook

Pel de garnalen. Verhit arachideolie in een pan en fruit ...

Gazpacho_met_handgepelde_garnalen-LR (9)_1024x683

Gazpacho: schil de komkommer en snij alle groenten in gro...

gazpacho met krokante tongscharreepjes_LR (3)

gazpacho Mix in een blender komkommer, avocado, knoflook,...

gebakken griet met bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in ...

Gebakken griet, crème van inktvis-LR (5)_1024x683

Kook de gerst en de quinoa gaar. Laat een nachtje drogen ...

VLAM - hondshaai - Ilse D'hooge

hondshaai Spoel de visfilet onder koud water, dep goe...

hondshaai-met kruidensla

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg er de mootj...

Gebakken hondshaai met peterselie-LR (6)_640x427

Spoel de hondshaai onder koud stromend water en dep droog...

gebakken_langoustine_met-bloemkool (5)

Bereidingswijze : Pel de langoustines en besprenkel met ...

lang - rode biet

Breng de ‘Rose Lemonade’ met de agar aan de kook. Gie...

Nest

Breng de gevogeltebouillon aan de kook met de room, voeg ...

leng

Kook de aardappelen met de pompoen gaar in kokend gezoute...

geroosterde_pladijs_bloemkool-LR (14)_1600x1067

Fond van langoustines (1 l): Stoof de langoustinehulzen a...

Gebakken pladijs met gestoofde erwten

Kook de aardappelen gaar in ruim water, laat drogen op ho...

Gebakken_pladijs_peterseliepuree_tomaat-LR (5)

Peterseliepuree: kook de aardappelen met een snuifje zout...

pladijs - knolselder

Schil de knolselder. Versnijd in de gewenste vorm. Kook b...

tabledamis_pladijs_150513_0414

Bereidingswijze: Reduceer de krabbouillon tot een stroop...

gebakken rode poon met bouillonaardappelen (3)

Bak de poonfilets aan in een hete pan, gekruid met peper ...

rode poon

Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Meng de couscous ...

gebakken rode poon met gestoofde prei

rode poon Kruid de poonfilets met peper en zout. Verhit een...

Gebakken rog, koningsoesterzwam_LR (4)_1574x1050

Kook de lente-uien gaar in gezouten water gedurende 2 min...

gebakken_rogfilet-vert

Snipper de ui fijn. Schraap de worteltjes en snij ze in s...

rog, gebakken

Was de rog en dep droog. Kruid met peper en zout. Verwarm...

Gebakken roggevleugel, stoofpotje van erwt_LR (5)_1574x1050

Was en kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Sc...

Gebakken sint jakobsnoten met quinoaslaatje, butternutzalfje_vert

butternutzalfje Smelt een klontje boter met wat olijf...

coquille, gebakken

Schil de pompoen en snijd in gelijke stukken. Wikkel in a...

gebakken_tarbot_met_rode_biet- (6)

Bereidingswijze : Snijd de rode biet en het witloof in d...

tongschar gebakken

Stoof de sjalot in een klontje boter. Voeg de boekweit to...

Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar

Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn...

gebakken zeebaars

Laat een stevige scheut olijfolie heet worden in een pan ...

zeekat, gebakken

Snij de zeekat in kleinere stukken. Maak met een scherp m...

Gebakken zeetong met algen-vert

  Zeetong: maak de zeetong schoon. Verwijder de oge...

Gebakken zeetong met boter en citroen

Bereidingswijze : Smelt een ruime hoeveelheid boter in e...

Gebakken zeetong met fregola-LR (13)_1574x1050

Was alle kruiden en verwijder de steeltjes. Blancheer een...

gebakken zeetong met frietjes

Ontvel de zeetong en snij de zijgraatjes en de kop eraf. ...

Gebakken zeetong met zeekraal-vert

  Zeetong: maak de zeetong schoon. Verwijder de oge...

hondshaai

Snijd de hondshaai in de gewenste stukken. Kruid met pepe...

Gebraiseerde zeeduivel met jonge worteltjes (2)

Schil de worteltjes met de dunschiller en snijd in grove ...

Gebrande griet, gekonfijte prei-LR (7)_1024x683

Leg de kappertjes in een ovenschotel op 60°C in de oven....

Gebrande zeetong met asperges-LR (5)_1574x1050

Pel de artisjokken en snij de stengels eraf. Snij de ui i...

gefrituurde_inktvis-met_wasabimayonaise-LR

Snij de schoongemaakte inktvis in stukken,niet te dik en ...

Gefrituurde pladijs met sla

Spoel de pladijsfilets en dep droog, haal eerst door de b...

Gefrituurde tongscharreepjes met tartaarsaus 5

Mayonaise: meng met een garde 2 eierdooiers met 1 el...

Gefrituurde zeetongreepjes met tartaar -LR (14)_1574x1050

Meng de bloem met het bier en een snuifje peper en zout t...

geglaceerde oester

Steek de oesters open en vang het vocht op. Giet dit door...

Geglaceerde zeetong _garnaal-vert

  Grijze Noordzeegarnalen: pel de Noordzeegarnalen ...

Gegratineerde pladijs met spinazie

Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten wat...

gegratineerde_rode_poon_met_gestoofde_spitskool_lr_5

rode poon Kruid de poonfilets met peper en zout. Wrijf ze l...

Nest

Steek de sint-jakobsschelpen open, maak ze schoon en verw...

januari steenbolk

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broc...

hofvancleve_050913_0100

Bereidingswijze : Borstel olijfolie over de filets en gr...

griet

Breng de bouillon aan de kook. Bak ondertussen de courge...

gegrilde pladijs met kokkels

Fileer de pladijzen en verwijder het vel. Houd de graten ...

Gegrilde_pladijs_zomerzuurkool-LR (3)_1024x683

Kook de aardappelen, laat afkoelen en snijd ze samen met ...

Gegrilde pladijs, hand gepelde garnalen -LR (11)_1574x1050

Pel de garnalen. Zet de garnaalhulzen onder in een pot me...

gegrilde tong

Meng alle ingrediënten voor de gastrique en breng aan de...

tarbot

Meng alle ingrediënten. Breng aan de kook. Laat op een z...

gegrilde_tarbot_met_groene_linzen-LR (3)

Bereidingswijze Gril zowel de tarbot als de suikersla en...

gegrilde_tongscharmet_spek3

Vouw de tongschar op en grill in een grillpan. Breng held...

Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes 1

Grill de vismoten aan beide kanten. Kruid met peper ...

Gegrilde zeetong met escabeche-vert

  Zeetongen: spoel de zeetongen onder stromend koud...

Gekonfijte hondshaai, koolrabi en béarnaise-LR (8)_640x427

Was de hondshaai onder koud stromend water en dep goed dr...

Gelakte_hondshaai_miso_boterboontjes-LR (7)

Bereidingswijze : Doe de honing, de rode wijnazijn, de k...

Gelakte_hondshaai_met_rijst-LR (4)

  Meng de mirin, de sojasaus, de rijstazijn, de loo...

Gelakte_hondshaai_met_soja_komkommer_lookmayonaise

 Was en snijd de hondshaai in grote moten. Kruid met pep...

Gelakte hondshaai, aubergine, noten en champignons -LR (7)_640x427

Snijd de hondshaai in filets, spoel onder koud water en d...

Gelakte_tongschar_zwarte_curry-vert

Meng de geraspte mierikswortel onder de yoghurt. Laat 30 ...

Gelakte zeetong met curry-vert

Bereidingswijze : Zeetong Maak de zeetong schoon. Verwi...

lang - bloemkool - sinaas

Snijd de langoustines overlangs middendoor. Besprenkel met o...

Gemarineerde langoustine met komkommer-LR (2)

Haal de kop van de langoustines. Pel de staart volledig, ...

gemarineerde_langoestine_met_rabarber_rode_biet_rozenvinaigrette (5)

Bereidingswijze :   Pel de langoustine en snijd ...

gemarineerde_rode_poon_met_in_zoutkorst_gegaarde_bietjes-lr_5

rode poon Vraag aan uw visboer twee rode ponen van on...

Gemarineerde rode poon met raapjes (16)

Snij de filets van de rode poon doormidden en verwijder e...

coquille, rauw

Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Verdeel ov...

Gemarineerde_zeewolf_met_venkel_tomaat_zure room-web (11)

Kruid de filet met peper en grof zout. Plaats er enkele s...

tabledamis_pladijs_150513_0044

Bereidingswijze : Leg de pladijsfilets in een mengeling ...

Gepekelde pladijsfilet, koolrabi-LR (9)_1574x1050

Pekel de pladijsfilets 30 minuten. Spoel ze goed af onder...

pladijs_gepocheerd_lentegroenten -LR (9)_1600x1067

Hollandaise-saus: Snipper de sjalot en kook ze samen met ...

Gepocheerde pladijs met looksaus

Maak eerst een court-bouillon: leg de schoongemaakte en i...

tabledamis_pladijs_150513_0305

Bereidingswijze: Leg de pladijzen in een ovenschaal. Voe...

Gepocheerde pladijs, tomaten_LR (11)_1600x1067

Olie van prei: Blend de druivenpitolie met de prei 8 minu...

Gepocheerde tongrolletjes met spinaziepuree en saffraan

Aardappelen garen in gezouten water, afgieten en pletten. S...

dk7_daily_-_1603_gepocheerde_wijting_met_bloemkoolgratin_en_gekookte_aardappelen

Schil de aardappelen en doe ze in koud gezouten water. Breng...

Gepocheerde zeetongrolletjes met jonge spinazie-LR (6)_1574x1050

Snij de uien in ringen en laat ze drogen in een warmeluch...

10-Lib 40-gepofte aardappel garnaalslaatje-vert

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen, pri...

Gerookte zalmrolletjes_hres

Laat het brood bij de bakker snijden in de lengte, zodat ...

gesmoorde hondshaai- vert

Schik de hondshaai in een ingeboterde schotel. Overgiet m...

Gestoomde hondshaai met tomaat, (3)

Spoel de hondshaai onder koud stromend water en dep droog...

gestoomde kabeljauw

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en st...

Gestoomde langoustine met radijs

Haal de kop van de langoustines. Pel de staart volledig, ...

Gestoomde_rog_jonge_winterprei

 Pel de garnalen. Snijd de wortel, sjalot, selder en loo...

gestoomde_wijtingfilet2

Ontvel en ontpit de tomaten. Konfijt met suiker en witte bal...

gestoomde zeewolf met groen asperges

Stoom de zeewolffilets gaar in een stoomoven op 100°C gr...

gevulde aardappel met ei en garnaal

Pel de garnalen en vries de garnaalpellen en koppen in. ...

gevulde noordzeetongrolletjes met schelpensaus_LR (2)

noordzeetongrolletjes Kruid de tongfilets langs beide kan...

gevulde pijlinktvis

Hak de peterselie grof, blancheer 2 min. in kokend water ...

zeetong-geplette-patatjes-garnalen_LR (8)_1024x683

Kleur de zeetongen lichtjes aan met boter in een pan en l...

Goudbrasem met gebakken aardappelen

Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Bak deze krok...

tabledamis_pladijs_150513_0190

Bereidingswijze: Fileer de pladijs en snij de filets in ...

Goujonettes, grondwitlof en tartaarsaus-LR (14)_1574x1050

Snij de visfilet in lange repen en paneer ze. Kruid de bl...

tongschar_goujonettes_met_tartaarsaus_4

Maak eerst de tartaarsaus: daar draaien we eerst een klassie...

griet_met_boschampignons_869x1200

Snij de pastinaak in blokjes. Kook gaar in de groent...

Griet, peterselie-mayonaise-LR (5)_1024x683

Was 1 bot peterselie en laat een nachtje drogen in een ov...

12-Lib 49-griet waterkerssaus_vert

Spoel de waterkers en laat uitlekken. Maak de prei schoon...

hofvancleve_050913_0028

Bereidingswijze : Laat de griet in 4 gelijke moten zagen...

Grietfilet met kaascrème en gepocheerd kwartelei_LR

Snipper de ui en de prei, snijd de aardappel in stukjes. Fru...

11. vlam november_vert

Schil de aardperen en kook ze gaar in lichtgezouten water...

garnaal

Pel de garnalen en houd ze koel voor verder gebruik. Leg...

Hondshaai in een zuiders stoofpotje

Kruid de vismootjes met peper en zout, bak ze halfgaar (4...

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden-LR (3)_640x427

Spoel de hondshaai onder koud stromend water, dep goed dr...

wulken_hondshaai_aardpeer-LR (9)_1024x683

Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, snij samen ...

Hondshaai met citrusvinaigrette en lente-ui_LR

1. Warm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de geraspt...

Hondshaai met courgettesalade

Snijd de courgette in schijfjes van een halve cm dik. Dra...

5-Lib 18-hondshaai met dragonsaus-454451_vert

Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in wat boter...

wulken_hondshaai_kreukels_asperge-lenteui-LR (6)_1024x683

Fileer de hondshaai en strooi de activa erover. Kruid met...

Hondshaai_met_mousseline_van_bergamot-LR (10)

Mousseline van bergamot: Smelt de boter in een pan. Klop ...

Hondshaai met pizzaiolasaus

 Plons de tomaten gedurende 10 seconden in kokend water....

hondshaai zoet-zuur_vert

Kook de rijst gaar in de water met het bouillonblokje. ...

Hondshaai ‘meunière’, spiegeleitje van kwartel

Fileer en ontgraat de hondshaai. Doe de parures van de ho...

Hondshaai-kroketje van merg

Snijd de hondshaai in lange repen en rol op, houd ze bij ...

Hutsepot_met-zeeduivel_en_nootmuskaatroom_vert_1019x768

Hutsepot: stoof de ui en spekblokjes met boter. Voeg alle...

zeebaars

Gebruik een ruime braadslede die voldoende diep is. Verwa...

Kreeft thermidor

Breng water aan de kook in een grote pan en doe er de ui,...

langoustine op de barbecue _artisjok -LR (7)

Trek de kop van de langoustine en snij het buikvlies eraf...

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de ...

Nest

  Snijd de wittekool in zeer fijne reepjes van onge...

langoustine_bloemkool-vert

Snijd de bloemkoolroosjes in grote stukken, leg de harde ...

langoustine_rabarber-vert

Zet een grote pot water op het vuur. Voeg de suiker, de h...

langoustine_kokkels-vert

Schil de koolrabi, leg het blad en de stengel apart, en s...

Lauw_geprakte_rog_knolselder_ jus_Houblon-LR (7)

Bereidingswijze Rog: Kruid de rogfilet af met peper en z...

Lauwe_rog_zoetzure venkel_sesamjus-LR (8)

Bereidingswijze Kruid de rogfilets met peper en zout. Ba...

lentestoofpotje van zeewolf_LR

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Maak de wortelen, boo...

licht_gerookte_rode_poon_met_avocado-lr_12

rode poon Wrijf de poonfilets in met olijfolie, kruid...

hofvancleve_050913_0176

Bereidingswijze : Was en droog de rucola. Gooi deze met ...

Maatjes met pompelmoes en gembervinaigrette

Meng de versgeraspte gember, knoflook, olie en azijn onde...

marmite_van_steenbolk_en_zeevruchten-hr_4

Laat de helft van de fijngehakte ui in een klontje boter en ...

Mie cuit van rode poon

Verdeel de visfilets in gelijke stukken. Gaar half onder ...

Moot pladijs, geroosterd met kruidenboter

Spoel de pladijsmoten, dep droog en maak op de rugzijde e...

Mosselen met room

Kook de mosselen met de selderij, room en flink wat peper...

mosselen met witte wijn

Kook de mosselen met de selderij en flink wat peper in ee...

Nieuwpoorts soepje van rog met groenteflenters (2)

Schik de rogvleugels in een beboterde kom, kruid ze met p...

Noedels_van_hondshaai_dashi_paarse radijs-LR  (7)

Dashibouillon: Dompel de shiitake-paddenstoelen onder in ...

Noordzeekrab

Stoof de sjalot met de chilipeper in olijfolie. Voeg de s...

noordzeetong met kerstomaat_LR (3)

kruidige geitenkaassaus Snipper de sjalot en knoflook fij...

Nest

Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in licht gezouten...

panzanella_met_gegrilde_perzik_en_makreel-LR

Snijd het brood in hapklare stukken. Sprenkel er olijfoli...

papillot van rode poon

Snijd met een dunschiller de gekleurde schil van de sinaa...

07._vlam_juli_vert

Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. ...

Pladijs_gebakken_op_de_graat_met friet_en_tartaar _3

Verwijder de kop van de pladijs. Snijd doormidden op de g...

pladijs gepocheerd in boter

Snijd de kop van de pladijs. Snijd de middengraat door en...

Pladijs -oven -bloemkool-LR (7)_1024x683

Snijd de pladijs doormidden van kop naar staart. Gebruik ...

9-Lib 36-pladijs artisjoksaus-vert

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knofloo...

Pladijs met asperges en kokkels, kervelcoulis_LR

Maak de asperges schoon en blancheer ze 8 minuten in gezo...

06. vlam juni_vert

Schil de asperges, breek de uiteinden af. Rasp de schil v...

09. vlam september_vert

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water ga...

pladijs_met_vlaams-brabantse_tafeldruif_en_mosterd_uit_het_gentse

Pers de citroen en giet het sap over de visfilets, l...

Pladijs_barbecue_knolselder-LR (9)_1024x683

Snijd de knolselder in schijven van 2 cm. Rooster ze aan ...

pladijs_op_de_barbecue_tomatencompotte-matthieu (11)

Voor de gelakte aubergine: prik de aubergine in met een v...

Pladijs op zijn geheel venkelsalade sinaasappel steranijs

Schil de venkelknollen en snij ze overlangs in flinterdun...

pladijs uit de oven met venkelblokjes

Spoel de pladijsfilets en dep ze droog, rol op en steek e...

pladijs uit de oven asperges

Schil de asperges en zet op koud water, breng aan de kook...

Pladijs, gebakken op de graat, tomaat-LR -vert

Emondeer de tomaten: maak een kruisje in de kruin van de ...

Pladijs, gefileerd en gebakken, carpaccio

Spoel de pladijsfilets, dep droog, haal door gekruide blo...

Pladijs, gefileerd en gebakken spinazie

Spoel de pladijsfilets en dep droog. Haal de oesters op...

Pladijs, gefileerd en gefrituurd, zurkelpuree

Spoel de pladijsfilets,dep droog, haal eerst door bloem, ...

Pladijs, gefileerd en gepaneerd

Spoel de pladijsfilets, dep droog, druk in de panko en kr...

tabledamis_pladijs_150513_0093

Bereidingswijze: Fileer de pladijs maar laat het witte v...

pladijs op z'n geheel

Spoel de zeekraal grondig Ontvel en ontpit de tomaten, ...

pladijs_met_sabayon

 Snij (pareer) beide dubbelfilets mooi gelijk in balkvor...

ploate_met_stutte-Danny (4)

Bereidingswijze : Maak inkepingen in de zwarte kant van ...

curry met pollak

Peper en zout de visfilets. Snijd de ui in stukjes. Doe h...

pollak met gestoofd witloof

Maak het witloof schoon en trek de bladeren uit elkaar. S...

Pollak (vlaswijting), jonge prei en dooierzwammen (2)

Fileer en ontgraat de vis. Laat de filets even aankleuren...

Potje_piraat_hor

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Kook de eiere...

schar, gebakken

Maak inkervingen in de paprika. Gaar in een voorverwarmde...

quiche_met_pladijs-LR

Blancheer de erwtjes gedurende 3 minuten in gezouten wate...

Quiche van Noordzeekrab_LR

Breng het water aan de kook, voeg peperbollen, cayennepeper,...

escabèche_tongschar-vert

Kook de quinoa gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. ...

25 risotto langoustines zeevruchten-vert

Stoof de helft van de sjalot in een beetje olijfolie. Voe...

rode_poon_met_gebakken_aardappelschubben_lr_13

rode poon Kruid de poonfilets met peper en zout. Snij...

februari rode poon

Snipper een sjalotje en 1 teentje knoflook fijn en fruit ...

rode poon met menteui

Kook de eieren hard. Laat afkoelen, pel en snijd in viere...

Rode poon met parelgerst en kikkerbillen-LR (11)_1024x683

Maak de rode ponen schoon en gaar pocheer ze 5 min. minut...

rode poon salade van koriander

Fileer de poon en ontgraat. Spoel de filets kort en dep z...

Rode poon met jonge wortel-LR  (5)_1024x683

Maak de rode poon schoon, fileer ze en wentel in olijfoli...

rode poon met tomaat en pesto

Meng de pesto met de kappers en 4 eetlepels olijfolie. Kr...

rode_poon_met_zuiderse_couscous2

Snijd de ui, wortel en prei in stukken. Verhit de ol...

Rode poon_paksoi en schorseneren-LR  (4)_1574x1050

Maak de rode poon schoon, fileer ze en gaar met olijfolie...

Rode_poonfilet_paprika_citroen_spinazie-LR (6)

Laat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertempera...

Rode_poonfilets_Broccio-kaas_spinazie-LR (3)

Mix de olijfolie, het limoensap, de koriander en het wate...

gepocheerde rog

Snijd de graten in kleinere stukken en was grondig. Doe z...

rog met appelkappertjes_LR (2)

paprikablokjes Leg de paprika’s op een met bakpapier be...

Rog_kappers_toast_citroenboter-LR (3)

Bereidingswijze Frituur 4 eetlepels kappers zodat ze moo...

rog met zuiderse venkel_LR (2)

venkel Maak de venkel schoon en bewaar wat van het venkel...

maart rog

Breng de mirin en sake aan de kook, voeg de misopasta toe...

rogfilet met zeekraal_LR (2)

rucolasaus Snipper de knoflook en sjalot fijn. Fruit gedu...

Roggewang, pistou van tomaat_LR (3)_1574x1050

Pistou van tomaat: Pel de tomaten en verwijder de pitten,...

roggevleugel_courgette_peterselie_kappers-LR (12)

Bereidingswijze : Laat de boter smelten in een pan totda...

Roggevleugel_groene_appel-LR (10)

Bereidingswijze : Laat de boter smelten in een pan totda...

roggewang_jonge_komkommer_warmoes-LR (11)

Bereidingswijze : Laat de boter smelten in een pan totda...

Rolletjes_tongschar_prei_aardappel-LR (6)

Bereidingswijze : Was en hak de prei in gelijke stukken ...

VLAM - zeewolf - Ilse D'hooge

pasta Kook de pasta bijna beetgaar in gezouten water, volge...

salade_met_langoustines-LR

Snipper 2 teentjes knoflook, hak een handvol oregano fijn...

salade_van_tarbot_op_bruin_brood -LR (5)_640x427

Bereidingswijze : Kook de tarbotstukken. Plet en meng...

saltimbocca_van_zeewolf-LR

Leg de plakjes rauwe ham open. Leg er een stuk visfilet m...

Schartong – mimolette – artisjok-LR (11)_1024x683

 Panade van mimolette: werp de pijnboompitten, cashewnot...

Schartong – courgette – verse pasta-LR (2)_1024x683

 Kruid de visfilets met peper en zout. Snij ze in lange ...

Schartong – couscous – Ras-el-Hanout-LR (13)_1024x683

Spoel de schartongen en dep ze droog. Snij ze in de lengt...

Schartong – gekleurde tomaten - koolraap-LR (6)_1024x683

Kruid de visfilets goed met peper en zout. Leg de 4 filet...

11-Lib 45-schartong pompoensabayon courgettes-vert

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pompoenblokjes ga...

Schelvis_algenbouillon_himeji-paddenstoelen-LR (3)

Bereidingswijze : Strooi grof zeezout aan beide kanten v...

Schelvis_basmatrijstcrème_bouillon_Noordzeegarnaal-LR (8)

Bereidingswijze Kruid de filets met peper en zout en ba...

Schelvis met courgette, ricotta en tijm-LR (5)_1024x683

Gaar de schelvis 10 minuten zachtjes in olijfolie met pep...

schelvis_enoki

Meng voor de gelei 1 dl consommé samen met de inktvisinkt, ...

Schelvis_met_mosselen_crème_van-sla-LR (8)

Bereidingswijze : Strooi grof zeezout aan beide kanten v...

01-_vlam_januari_vert

Spoel de vis en dep droog met keukenpapier. Spoel de spinazi...

Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry-LR (8)_1024x683

Bak de schelvisfilet 8 minuten op het vel in een beetje b...

Schelvis met vlierbeskappers en spinazie-LR (7)_1024x683

Fileer de schelvis. Bak de schelvisfilets 6 minuten op he...

sint-jakobsnoot_in_de_schelp_869x1200

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer s...

sint-jakobsnoten met broccolimousse

Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in lichtgez...

Sint-jakobsnoten met witloof

Leg de schoongemaakte witloofstronkjes naast elkaar in ee...

soepje van griet

Gril de helft van de grietfilet kort halfgaar. Maak h...

Steenbolk in tempura, romanesco-bloemkool, bulghur, Japanse andoorn_LR (5)

Kook de rijst en mix nadien met de gevogeltebouillon tot ...

Steenbolk met jonge spruitjes, buikspek en verse pesto_LR (7)

Kruid het spek met peper en zout en gaar het 4 uur in de ...

Steenbolk met krokante noten, pastinaak, waterkers en groene kruiden_lr  (2)

Flan: week de gelatineblaadjes in koud water. Breng 1 lit...

Steenbolk met pompoen

Maak de champagnegratinsaus: sueer de sjalot, bevochtig m...

steenbolk_met_prei

Snijd het wit van prei in stukjes. Stoof aan in een klontje ...

Steenbolk met risotto, eidooierzwam, waterspinazie en strandschelpen_lr (9)

Versnipper de sjalot en stoof eventjes kort aan met de ri...

steenbolk-met-witloof-in-de-oven

Maak het witloof schoon en snijd in stukjes. Laat een klo...

stoofpotje van steenbolk

Bak de steenbolkfilets samen met de ui en knoflook aan al...

Nest

Snijd de zeeduivel in stukken van 2,5 cm dik. Pel de sj...

taco's met tongschar-hor

Meng de mangoblokjes, chilisnippers, paprikablokjes, toma...

pasta primeurs en poon-448934_vert

Maak de asperges schoon en snij ze in hapklare stukken. L...

Ambiance

Kleur de tarbot aan in de pan gedurende 7 minuten. Laat d...

Nest

Blancheer de erwten in licht gezouten kokend water. Giet ...

Tarbot met melk (3)_260x390

Bereidingswijze : Giet de melk in een pot. Voeg 2 dl wa...

Nest

Maak de morieljes schoon en snijd de grootste exemplaren ...

tartaar van griet - LR (7)

Snijd de rauwe grietfilets in kleine blokjes en breng op ...

tartaar_van_langoestine_met komkommer_en_daslook (6)

Bereidingswijze : Pel de langoustine, verwijder het darm...

Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel

Blancheer de boontjes 5 min. in licht gezouten kokend wat...

tartaar van rode poon met ei (3)

Snij de rode-poonfilets in brunoise . Kruid met peper en ...

Tartaar van rode poon-LR (9)_1024x683

Maak de rode poon schoon, verwijder het vel en snij de vi...

zeebaars tartaar

Snijd de zeebaars in blokjes. Meng met een scheut olijfol...

schelvis

Snijd de schelvisfilet in lange dikke repen, of in stukke...

Tempura_tongschar_tartaar-vert

Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtv...

thaise rode kerrie met leng

Verhit een (wok)pan en bak er onder voortdurend roeren 5 ...

Tom Ka Kai soep met rolletjes gemarineerde rode poon  (3)

Snij met een scherp mes de rode- poonfilets in fijne plak...

Tomaat-garnaal-groene-gazpacho_LR (8)_1024x683

Daags voordien: pel de snoeptomaatjes, laat het steeltje ...

Tongschar_meunière_mosterdcrème_vert

  Blancheer de erwten kort en schrik in ijswater. D...

8-Lib 32-tongschar vert

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergine, venke...

Tongschar bedekt met rouille -web (1)

Rouille: schil de aardappel, snij in stukken en bren...

Tongschar_gepocheerd_met_spitskool-HR (1)_1024x683

Fileer de tongscharren, verwijder het vel. Kruid en poche...

vis_ 27063

Bereidingswijze : Schil en ontpit de tomaten. Hak het vr...

tongschar_met_prei_en_girolles_lr_7

Was het wit van de prei en snijd in 2 gelijke stukken. Stoom...

Tongschar met tartaar van zwarte olijven, citroenpuree_LR

Snijd de olijven en artisjok in kleine blokjes. Meng er d...

Tongschar met witloof

Stoof het witloof gaar in een pot in een klontje bot...

tongschar_met_witloof_en_biersausje_4

Stoof het witloof gaar in een pot in een klontje boter en ee...

Tongschar meunière

Knip de kleine graatjes rondom de vis weg en spoel grondig o...

Tongschar op zijn geheel gebakken 4

Sjalotvinaigrette: meng alle ingrediënten onder elkaar. Doe...

sole druif

Stoof de sjalot in een klontje boter. Bevochtig met witte...

tongschar-polderpuree_1

Tongschar: Fileren. Boontjes: De boontjes schoonmak...

Tongscharfilet met salade Liégeoise 3

Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, verfris ze in k...

Nest

Snijd de stelen van de aubergines, snijd de aubergines in...

Tongscharrolletjes met Klemskerke fetakaas 04

Tomatencompote: pel de tomaten, verwijder de zaadjes...

torentje_van_aubergine_tomaat_en_rog_869x1200

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine, courgett...

Tortilla’s met Noordzeegarnaal_LR

Spoel de sla en snijd in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. ...

Visbrochette met een pittig sausje

Voor de saus Meng de ketchup en de pickles met de mos...

10. vlam oktober_vert

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei in fijne rin...

vispannetje_met_hondshaai_869x1200

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de prei en snij in ...

vispapillot-bouillabaisse-LR

Kook de aardappelen beetgaar. Snij de venkel en ui in fij...

vissoep_met_wijting_tomaten_en_venkel_2_2

Schil de aardappelen en snijd ze net als de venkel en courge...

Vissoep_van_rode poon_snijbiet -LR (8)

1. Warm de vissoep op met 1 soeplepel rouille totdat ze kook...

vissoep_van_zeeduivel_met_garnaal_en_hopjenever

Pel de garnalen en bewaar de pellen. Snijd de ze...

warm gerookte zalm

Laat de couscous zwellen in kokend water tot al het vocht...

Waterzooi van griet met witloof

Snijd de schoongemaakte wortelen en prei in kleine blokje...

wijtingsoep_5

Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.  Laa...

VLAM - zeewolf - Ilse D'hooge

zeewolf Bak de zeewolffilet in de helft boter en de h...

Wortel-pompoensoep met krabbenpoten

Kook eerst de krabben(poten): maak een court-bouillon, la...

steenbolk

Smelt de boter in een pot. Voeg de groenten toe en stoof....

wulken_natuur-LR (5)_1024x683

Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, snij samen ...

Vis van het Jaar 2006

Bereidingswijze Maak het witloof schoon en snijd elke st...

Zandtaartje met risotto van tuinbonen en krokant gebakken sint-jakobsnoten_vert

Risotto Snipper de sjalot en look fijn. Fruit aan in ...

zeebaars en croute 2 cropped

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het grof zeezout m...

zeebaars cremevanansjovis

Verdeel 150 g zeebaars in kleine blokjes, stoom gedurende...

zeebarbeel_met_couscous (4)

Snipper de sjalot fijn. Snij de courgette en de paprika i...

Zeebarbeel_met_venkel (2)

Schil de aardappelen, kook en pureer. Voeg de karnemelk e...

zeebarbeel_op_zn_zuiders (4)_700x1050

Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Snijd de olijven in p...

rouget

Stoof de look met de sjalot en de gember in de olijfolie....

zeeduivel_bedekt_met_curry (2)_1024x683

Curry-panko: warm de curry goed op met olijfolie en witte...

Zeeduivel_op_de graat_gebakken_op_hazelnoten  (3)_1024x683

Butternutpuree: snij de ui fijn en de butternut in blokje...

zeeduivelspiesjes_met_tomatencoulis-LR

Fruit de gesnipperde ui met de gedroogde oregano in wat o...

07_Zeetong_recept_432x600

Bereidingswijze : Plooi elke zeetongfilet in drie. Kap d...

Nest

Breng de visfumet aan de kook en laat inkoken tot de helf...

zeetong veronique

Pel de druiven; dit is een minutieus werkje. Snijd ze nad...

Zeetong_zandwortelen-vert

Bereidingswijze : Zeetong Spoel de zeetongen onder stro...

Zeetongrolletjes met broccoli gevuld_LR

Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steel van de bro...

Zeetongrolletjes met prei en botersaus

Maak eerst de blanke botersaus. Laat de visfumet met de w...

zeewolf

Snijd de zeewolffilet in de gewenste stukken. Was de aa...

zeewolf met peultjes

Doe het citrussap in een pan, samen met de bouillon en 10...

zeewolf met witloofsla

Snijd het witloof fijn, meng met de mayonaise en kruid me...

VLAM - zeewolf - Ilse D'hooge

asperges Schil de asperges met een dunschiller en breek het...

hondshaai met kokkels

Laat de kokkels in een pan op hoog vuur openpoffen. Haal ...